Over onze stichting

Om onder meer de plaatsing en het gebruik van AED’s te stroomlijnen en de opleiding van vrijwilligers te stimuleren, hebben wij in juli 2015 Stichting AED Beheer Geffen in het leven geroepen.

 

 

 

Deze stichting bestaat uit de volgende leden:

 • Johan van Herpen, voorzitter
 • Jos de Veer, secretaris
 • Kees van Venrooij, lid en technische uitvoering en ondersteuning
 • Jordy Schuurmans, lid (verbinding met EHBO-vereniging)
 • Dim van de Put, penningmeester

 

 

Doel van de stichting

Bij een hartstilstand moeten alle noodzakelijke handelingen vanuit elke plek binnen 6 minuten kunnen worden uitgevoerd: de zogenaamde 6-minutenzone. Dit betekent dat er binnen deze zone naast voldoende AED’s ook voldoende burgerhulpverleners oproepbaar moeten zijn die kunnen reanimeren en met een AED weten om te gaan.

 

Daarom willen we middels fondsenwerving bij o.m. het Wit-Gele Kruis Fonds, Rabo Clubkas Campagne en de Dorpsraad geld bijeen krijgen voor de aanschaf van buitenkasten, extra AED’s en de opleiding van burgervrijwilligers. Aan de VOG, Vereniging Ondernemend Geffen, hebben we gevraagd de aanwezige AED’s in een buitenkast te plaatsen. Daarnaast willen we bedrijven overtuigen van het belang van deze apparaten zodat zij er zelf een  aanschaffen en in een buitenkast plaatsen. Het  gebruik van AED’s wordt zo aanzienlijk makkelijker wat de  overlevingskans bij een levensbedreigende hartritmestoornis verhoogt en de kans op blijvende (hersen)schade vermindert.

 

Uiteindelijk streven we naar een Geffens netwerk waarbij binnen een straal van 500 meter 24/7 een AED beschikbaar is. Dit netwerk willen we ook gaan beheren. Natuurlijk kunnen we niet zonder onze Geffenaren. Alles staat of valt natuurlijk met voldoende vrijwilligers. Daarom is het belangrijk dat meer mensen een reanimatiecursus volgen,  worden opgeleid in het gebruik van de AED en zich aanmelden bij het burgerhulpverlenersnetwerk HartslagNu.nl . Allemaal relevante zaken waarover de EHBO-vereniging zich zal ontfermen. Let wel, om vrijwilliger te worden hoeft u geen EHBO-lid te zijn.

 

U kunt ook ALLEEN een reanimatie-AED cursus volgen bij de EHBO-vereniging.

Wist u trouwens dat bijna alle zorgverzekeraars de kosten voor een EHBO of Reanimatie cursus helemaal of gedeeltelijk vergoeden?

 

En tot slot kunt u zich ook aansluiten bij de "Vrienden van de AED Geffen" en zo een jaarlijkse donatie doen zodat we ook in de toekomst een goed AED netwerk in Geffen behouden.

 

HartslagNU

 

AED locaties in Geffen

 

Red een leven, reanimeer!

Volg deze 6 stappen bij een hartstilstand:

 

 1. Controleer het bewustzijn
 2. Bel direct 112 (of laat bellen)
 3. Controleer de Ademhaling
 4. Start direct met 30 borstcompressies
 5. Beadem 2 keer
 6. Maak gebruik van een AED

 

reanimatie-pictogtammen-nrr-2016.jpg

 

>> Bekijk hier het volledige stappenplan

 

Facebook