Leren Reanimeren !!

                                                             

 Reanimeren kun je leren DOEN !! 

 

Om bij iemand die een circulatiestilstand ( "Hartstilstand" ) heeft hersenbeschadiging te voorkomen is het belangrijk dat 

BINNEN 6 minuten gestart wordt met hartmassage en beademing en liefst ook een elektrische schok wordt toegediend.

 

Om dit mogelijk te maken hebben we onze stichting opgericht.

Zodat AED's altijd (24/7) snel beschikbaar zijn en door burgerhulpverleners gebruikt kunnen worden.

Daarnaast is het van het allergrootste belang dat er mensen in de buurt zijn die KUNNEN reanimeren en daar zo snel mogelijk mee beginnen.

 

Het effect van je reanimatie wordt  groter als je ooit geleerd hebt hoe je moet reanimeren en als je dit ook regelmatig bent blijven oefenen (herhalen).

 

In Geffen zijn op dit moment (01-12-2017) 145 mensen die kunnen reanimeren EN zich aangemeld hebben als Burgerhulpverlener bij HartslagNU.nl.

Als zich een reanimatie in hun directe omgeveing voordoet worden 30 van hen opgeroepen om te gaan helpen in de hoop dat er dan altijd een paar mensen zijn die daadwerkelijk komen EN beginnen (Je staat er dus nooit ALLEEN voor).

 

Wij van de Stichting AED Beheer Geffen stellen ons als doel dat er uiteindelijk  250 Geffenaren zijn die hebben geleerd te reanimeren EN zich ook daadwerkelijk hebben aangemeld bij HartslagNU.nl als Burgerhulpverlener.

 

In Geffen kun je een reanimatiecursus inclusief gebruik AED van 4 uur volgen bij de EHBO vereniging.

De kosten voor een basiscursus bedragen € 25,-

De kosten voor een herhalingscursus bedragen € 20,- (je bent dan meteen lid van EHBO vereniging maar hoeft daar verder niets voor te doen)

 

 Cursusdata:

zie: Volg reanimatiecursus 

 

De cursuslocatie is altijd het Oude Klooster.
    

Voor beide cursussen kun je je opgeven bij Jordy Schuurmans van de EHBO vereniging Geffen via telefoonnummmer  06-48872726 of jordy@ehbogeffen.nl  of stuur een email naar ons secretariaat info@aedbeheergeffen.nl dan zorgen wij voor contact.

 

REANIMEREN KUN JE LEREN !!!!!!!!!!

 

DUS DOEN !

 

   

 

Facebook