HartslagNU-App gelanceerd per 20 oktober 2015

Datum: 19-10-2015


Beste burgerhulpverlener,

 

HartslagNu is al sinds 2012 het Reanimatie Oproep Systeem dat in ongeveer driekwart van Nederland ingeschreven Burgerhulpverleners oproept bij een reanimatie in hun omgeving. HartslagNu wordt gerund door de Stichting Hartslag voor Nederland, een samenwerkingsverband van 17 RAV-en (Regionale Ambulance Voorzieningen). De Meldkamers Ambulance Zorg sturen bij een reanimatie 2 ambulances naar het slachtoffer en sturen een oproep naar maximaal 30 burgerhulpverleners in de directe omgeving van het slachtoffer.

 

Landelijk zijn al ongeveer 75.000 burgerhulpverleners ingeschreven bij HartslagNu.

 

De nieuwe App heeft een tweetal essentiële verbeteringen t.o.v. het oude systeem.

 

Op dit moment wordt de burgerhulpverlener gealarmeerd bij een reanimatie rondom zijn woon en/of werkadres. Woont de burgerhulpverlener in Groningen maar is hij op dat moment in Maastricht, dan is de oproep dus nutteloos. De nieuwe alarmering wordt gekoppeld aan de telefoon en dus aan de verblijfplaats van de burgerhulpverlener op dat moment.  Is er in het hierboven beschreven voorbeeld een reanimatie in Maastricht in de directe omgeving van de burgerhulpverlener dan zal deze een oproep ontvangen.


Het oude systeem hanteert een cirkel rondom het slachtoffer en houdt geen rekening met de lokale logistiek (bruggen, spoorwegen etc.). De App doet dat wel op basis van Google Maps en stuurt alleen burgerhulpverleners op pad die daadwerkelijk binnen 6 minuten bij het slachtoffer kunnen zijn.


Mocht u geen gebruik maken van de App, wordt u per sms gealarmeerd op basis van het opgegeven adres (of adressen) in uw account

De App van HartslagNu komt 20 oktober a.s. beschikbaar voor alle burgerhulpverleners die in het bezit zijn van een zogenaamde smartphone. Hij is vanaf die dag te downloaden vanaf de Apple Store en de Google Play store onder de naam - hartslagnu -. 

 


Bron: HartslagNU Nieuwsbrief

Facebook